Vad är en Hard Seltzer?

Square

Vad är en
  Hard Seltzer?

Highball Glass with Hard Seltzer

Hard Seltzer är en alkoholhaltig dryck som består av kolsyrat vatten, alkohol och valfri smaksättare, vanligtvis någon typ av frukt, till exempel lime. Till skillnad från många hard seltzers är Amber Bay helt utan socker och sötningsmedel.

Den går förstås att göra i flera olika smakkombinationer; till exempel lime, citron, mint, äpple…ja, det är egentligen bara fantasin som sätter gränser på vilken smaksättare man vill använda.

I en regelrätt mixad Hard Seltzer ligger alkoholhalten kring 5%.

Förutom ”Hard Seltzer” kallas drycken även för spiked seltzer, hard sparkling water, vodka soda eller det mindre charmanta och högst provokativa namnet Skinny Bitch. Kärt barn har många namn.

Ingen vet riktigt vem det var som uppfann drinken, men en stor bidragande faktor till drinkens popularitet var att den sågs i händerna på några av de mest namnkunniga personerna under 90-talet när den serverades i highball-glas på de mest fashionabla barerna i New York City.

Amber Bay Man on Bike Divider

Mer information om Hard Seltzer

Att producera och sälja Hard Seltzer på burk, redo att drickas direkt (också kallad ready to drink eller blanddryck), är en relativt ny trend som har tagit dryckesmarknaden i USA med storm. Själva drinken – alkohol, bubbelvatten och en smaksättare – är alltså i sig inget nytt utan det är paketeringen som har visat sig vara en framgångssaga.

Blanddrycken Hard Seltzer på burk är definitivt är en produkt som är här för att stanna och vi kommer se fler och fler aktörer inom kategorin under de kommande åren.

Amber Bay Palm Tree Divider

Seltzer, club soda, mineralvatten – blir du också förvirrad?

De många olika benämningarna som finns på bubbelvatten skapar förvirring; club soda, seltzer, mineralvatten. Vad är egentligen skillnaden mellan dessa olika typer av kolsyrat vatten?

Seltzer – är rätt och slätt kolsyrat vatten.

Club soda – påminner om seltzer, men innehåller förutom vatten även tillsatta mineraler.

Mineralvatten – till skillnad från club soda så förekommer mineralerna i mineralvatten naturligt. Kolsyran i mineralvatten är antingen naturlig eller tillsatt.

 

Highball Glass with Hard Seltzer